Sopoty (Wolne Miasto Gdańsk) : Kąpielisko światowej sławy nad Bałtykiem celem Waszej podróży w roku 1935. ([wydawca nieznany], 1935)
Broszura reklamująca Sopot i jego atrakcje oraz informująca o najważniejszych imprezach i koncertach w 1935 roku (Opera Leśna, Kasyno, Dom Kuracyjny, wyścigi konne, międzynarodowe konkursy hippiczne, zawody tenisowe, zawody pływackie). Karty przewiązane sznurkiem.