Homo Perit, Opus Manet Ex Libris J. Kohout J. D. - Dobrovolský, Jaroslav (1895-1942) (1935)
Czaszka leżąca na dwóch książkach, z jednej z nich wystaje kartka z datą 1935, napis u góry: Homo Perit, Opus Manet, u dołu: Ex Libris J. Kohout. Sygn. aut. w obrębie kompoz.