[Afisz. Incipit] Robotnicze Towarzystwo Przyjaciół Dzieci Oddział Gdański urządza dnia 12-go lutego 1949 roku ... Zabawę Taneczną ... ([wydawca nieznany], 1949)
Afisz informujący o zabawie w lokalu dawniejszej "Cyganerii" we Wrzeszczu przy ul. Sobótki 15. Orkiestra doborowa, bufet obficie zaopatrzony, dochód przeznaczony na pomoce dla przedszkoli.