Ex Libris Zbigniewa Bogdanowicza / RS. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) ([wydawca nieznany], 1979)
Przedstawia nagą dziewczynę siedzącą w kuli, u dołu napis: Ex Libris Zbigniewa Bogdanowicza. Sygnatura autora w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora.