[Vorstädtischer Graben]. (1930)
Przedstawia dzisiejszą ulicę Podwale Przedmiejskie (niem. Vorstädtischer Graben) ze skrzyżowania z ulicą Okopową (niem. Karrenwall) w kierunku dzisiejszej ulicy Bogusławskiego (niem. Reitbahn), około 1940 roku.