[Błagalny pokłon] / G. - Gorski, Konstanty (1868-1934) (1895)
Przedstawia mężczyznę leżącego niemal na ziemi, u stóp drugiego mężczyzny, który patrzy na kłaniającego się z surowym dystansem. W tle kilka innych osób przygląda się tej scenie.