Polska i Anglia : stosunki kulturalno-artystyczne : pamiętnik wystawy sztuki angielskiej : Muzeum Narodowe w Warszawie / [red. Jan Białostocki, Irena Kołoszyńska]. (Muzeum Narodowe, 1974)
Dot. wystawy malarstwa angielskiego XVIII i 1 poł. XIX w. w MN w Warszawie w 1967 r.