Przedproża ul. Mariackiej, zniszczenia - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). (Gdańsk - Wrzeszcz, 1948)
Przedstawia widok z wieży Kościoła Mariackiego na zrujnowaną podczas wojny ul. Mariacką, widoczne zachowane przedproża, 1948 r.
Tyt. i data ołówkiem na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Ulica Mariacka (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie