Wielowymiarowy obraz opresji kobiet w angielskim dramacie i teatrze feministycznym drugiej fali na wybranych przykładach / Dariusz Leśnikowski. - Leśnikowski, Dariusz (1959- ).
Brytyjski dramat feministyczny, brytyjski teatr feministyczny, feminizm radykalny, Sarah Daniels, Caryl Churchill.