Wielowymiarowy obraz opresji kobiet w angielskim dramacie i teatrze feministycznym drugiej fali na wybranych przykładach - Leśnikowski, Dariusz (1959- ). (2019)
Brytyjski dramat feministyczny, brytyjski teatr feministyczny, feminizm radykalny, Sarah Daniels, Caryl Churchill.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 134-135.
Streszczenie angielskie.