[Stan wojenny 1982] [Rozpraszanie demonstrantów] / Fotografował Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1982)
Przedstawia armatkę wodną polewającą wodą demonstrantów na ul. Wały Piastowskie, w głębi widoczny pomnik Poległych Stoczniowców, 13 grudnia 1982 roku.