Fryderyk Schiller - Maria Stuart / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1975)
Program teatralny premiery 19.12.1975 r. w Teatrze na Targu Węglowym w Gdańsku. Reżyseria: Ryszard Major, scenografia: Jan Banucha.