Fryderyk Schiller - Maria Stuart - Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Teatr Wybrzeże, 1975)
Program teatralny premiery 19.12.1975 r. w Teatrze na Targu Węglowym w Gdańsku. Reżyseria: Ryszard Major, scenografia: Jan Banucha.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- programy; Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdańsk -- 1970-2000.; Druki ulotne -- Polska -- Gdańsk -- 1970-2000.