Polacy! [Inc.:] Rok drugi dobiega, iak byt Wasz polityczny od lat kilkunastu zniszczony, odzyskał część istności swoiéy niezwyciężonym ramieniem Wielkiego Napoleona [...] : Działo się w Warszawie na Sessyi dnia 16go Kwietnia 1809 roku / Stanisław Potocki, Stanisław Grabowski. - Potocki, Stanisław (1776-1830) ([s.n.], 1809)
Druk ulotny - odezwa do Polaków z 16 kwietnia 1809.