Powiatowy Oddział Towarzystwa Przyjaźni Polsko-Radzieckiej w Kościerzynie przeprowadza w dniach 18, 19 i 20 marca 1948 r. ekshumację zwłok / A. Arendt. - Arendt, Aleksander (1912-2002) ([s.n.], 1948)
Afisz inf. o ekshumacji zwłok żołnierzy Armii Czerwonej oraz zbiórce pieniędzy na pomnik.