Gruss aus Danzig - Verlag Gustav Doell (Danzig Zoppot : Verlag Gustav Doell, Nachf., 1892)
Pocztówka wielokompozycyjna przedstawia: Długi Targ, Bramę Wyżynną z Katownią, Ulicę Piwną, Długie Pobrzeże, ok. 1895 roku.
Hohes Thor ; Jopengasse ; Langebrücke.
Data wg działalności wyd.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Katownia (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- karty pocztowe