Gdynia Pomnik Ofiar Grudnia 1970 / fotografia barwna J. Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (Krajowa Agencja Wydawnicza, 1980)
Przedstawia Pomnik Ofiar Grudnia 1970 przy Al. Solidarności (dawniej ul. Czechosłowackiej), ok. 1980 r.