Prowadzący umarłych : opowieści prawdziwe, Chiny z perspektywy nizin społecznych / Liao Yiwu ; z ang. przekładu Wen Huanga tł. Agnieszka Pokojska. - Liao, Yiwu (1958- ). (Reportaż - Wydawnictwo Czarne, 2011)
Zbiór wywiadów z przedstawicielami najniższych warstw chińskiego społeczeństwa.