Gdańsk- Wrzeszcz Aleja Grunwaldzka / fot. J. Korpal. - Korpal, Jan (1916-1977) (Biuro Wydawnicze "RUCH", 1960)
Przedstawia Aleję Grunwaldzką we Wrzeszczu, w miejscu dawnego rynku, widok z "dolarowca" w kierunku Śródmieścia, ok. 1965 r.