Ex Libris Hermann de Verrette H. R. - Rixner, Hans (1914)
W ramce utworzonej przez girlandę z liści po bokach i szablę z pochwą u góry, nad którą umieszczony jest herb, przedstawia jeźdźca skaczącego przez książki. U dołu napis: Ex Libris Hermann de Verrette. Sygn. aut. w obrębie kompoz.