Danzig Kanzelhaus Baumannshof - Kreisel, Paul (1891-1982).; Verlag W. F. Burau (Gdańsk). (Danzig : W. F. Burau, 1916)
Przedstawia obraz namalowany w 1916 r. przez Paula Kreisela: Dom Galeriowy Baumannshof przy ul. Rzeźnickiej w pobliżu klasztoru franciszkanów.
Data wg sygnatury Paula Kreisela na reprodukcji (1916 r. ) oraz działalności wyd.
Keywords: Kreisel, Paul -- (1891-1982) -- karty pocztowe; Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Malarstwo niemieckie -- Polska -- Gdańsk -- karty pocztowe