Exlibris Alan D. M. Wambeek - Battermann, Johannes (1909-1999).; Wambeek, Alan D. M. ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1958)
Don Kichote czytający książkę, siedzący na kole młyńskim, przed nim leży Sancho Pansa, w tle koń i wiatrak. Napis: Exlibris Alan D. M. Wambeek. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Na odwrocie nazwisko artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Holandia -- 1945-1970.