Ludovica Maria Gonzaga D.G. Regina Poloniae et Sveciae etc. - Praet, Steven de (czynny ok. 1646) (1646)
Przedstawia Ludwikę Marię w półpostaci, 3/4 w lewo, glowa 3/4 w prawo. Portret w ozdobnej architektonicznej ramie. Napis tytułowy w dole pod polem kompozycyjnym bramowany spiralnymi kształtami.