[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater Zweites Abonnemet No 36 : Heute Sonntag, den 15. November 1829 : Zum Erstenmale: Der Berggeist, oder: Die drei Wünsche : Ein komisches Zauberspiel mit Gesang in 3 Aufzügen von Joseph Aloys Gleich : Musik von Drechsler. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1829)
Afisz przedstawienia "Der Berggeist, oder: Die drei Wünsche. Ein komisches Zauberspiel mit Gesang in 3 Aufzügen" Josepha Aloisa Gleicha, z muzyką Josepha Drechslera.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Gleich, Joseph Alois -- (1772-1841). -- plakaty; Drechsler, Joseph -- (1782-1852).; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne