Peter Tanck / Matth. Deisch. - Deisch, Matthaeus (1724-1789) (1739)
Przedstawia portret w ujęciu 3/4, przy stole Petera Tancka (1688-1755) jako pastora kościoła św. Barbary w Gdańsku, pełniącego tę funkcję od 1739 roku.