Ex Libris Andrzeja Kaszyńskiego / I. Kuran-Bogucka. - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995) ([wydawca nieznany], 1950)
Przedstawia w obramowaniu liniowym karawelę pod pełnymi żaglami. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Andrzeja Kaszyńskiego, pod wyobrażeniem autograf artystki i data.