Ex Libris Andrzeja Kaszyńskiego - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995).; Kaszyński, Andrzej ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1950)
Przedstawia w obramowaniu liniowym karawelę pod pełnymi żaglami. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Andrzeja Kaszyńskiego, pod wyobrażeniem autograf artystki i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.