Poszukiwacz ryby / Janusz Karwacki. - Karwacki, Janusz (1940- ). (1967)
Przedstawia scenę nad brzegiem morza. Pośrodku, na plaży, jest łódź rybacka, z której grupa ludzi, po lewej, ściąga ciężkie sieci. Po prawej stronie kompozycji mężczyzna w rybackich butach wyławia z wody mniejszą sieć z rybami.