Poszukiwacz ryby - Karwacki, Janusz (1940- ). ([Kraków], 1967)
Przedstawia scenę nad brzegiem morza. Pośrodku, na plaży, jest łódź rybacka, z której grupa ludzi, po lewej, ściąga ciężkie sieci. Po prawej stronie kompozycji mężczyzna w rybackich butach wyławia z wody mniejszą sieć z rybami.
Miejsce powstania na podstawie działalności autora.
Pod polem kompozycji, ołówkiem, po prawej: 1967; pośrodku tytuł: "Poszukiwacz ryby"; po lewej sygnartura: Janusz Karwacki.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1900-1945.; Morze -- w sztuce