Ex Libris Eugene Strens / GG. - Gaudaen, Gerard (1927-2003) (1961)
Przedstawia leżącą przy wielkiej muszli syrenę czytającą książkę, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Eugene Strens. Sygn. aut. w obrębie kompoz.