Libri Adama B. [Burnieskiego] - Krzywka, Ryszard (1925-2009).; Burnieski, Adam. ([S.l.], 1959)
Przedstawia ekran telewizora, na nim dwie maski teatralne i napis: Libri Adama B. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.
Na odwrocie ołówkiem ded. dla Adama Burnieskiego.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.