Ex Libris Judr Jaroslav Bureš : Lex Civium Dux / Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1939)
Przedstawia sowę siedzącą na książkach obok wagi szalkowej zakończonej paragrafem, niżej sentencja: Lex Civium Dux i napis: Ex Libris Judr Jaroslav Bureš. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.