Tryptyk / Studio Rapsodyczne. (Gdańskie Towarzystwo Przyjaciół Sztuki, 1966)
Program teatralny premiery 1966 r. z okazji 1000-lecia Państwa Polskiego. Spektakl złożony z 3 części: Ballada o Bolesławie Śmiałym, Geniusz sierocy, Spisek koronacyjny. Studio Rapsodyczne Gdańsk-Wrzeszcz ul. Wajdeloty 13. Reżyseria: Piotr Paradowski, scenografia: Ali Bunsch.