Ex Libris Dr Maria Grońska / SŁ. - Łuczak, Stanisław (1912-1980) ([wydawca nieznany], 1966)
Kwiat słonecznika w dzbanku, obok leżą pędzle, rylec i butelka, na dzbanku napis: Ex Libris Dr Maria Grońska. Sygnatura autora w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem nazwisko artysty: St. Łuczak.