Z Pohádek M. Č. [Miroslava Černá] / Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1937)
Przedstawia głowę mężczyzny z profilu w chustce na głowie, po bokach pięcioramienne gwiazdy. U dołu napis: Z Pohádek M. Č., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.