Ex Libris Dzielnicowej Biblioteki Publicznej Łódź Bałuty im. Stanisława Czernika / Zb. Janeczek. - Janeczek, Zbigniew (1946- ). (1975)
W obramowaniu wierzby rosnące nad krętą rzeczką, niżej napis: Ex Libris Dzielnicowej Biblioteki Publicznej Łódź Bałuty im. Stanisława Czernika, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.