Gutenbergs Hain Königs Höhe Kronprinzen Höhe [Julius Gottheil]. - Gottheil, Julius (1810-1868) (Lith. b. Wedel in Danzig, 1842)
Przedstawia trzy kompozycje z widokami Jaśkowej Doliny: Gaj Gutenberga z altaną o cechach neogotyckich w zachodniej części Parku, punkt widokowy zwany Królewskie Wzgórze, na cześć króla Prus Fryderyka Wilhelma III, wzgórze Następcy Tronu (późniejszego króla Fryderyka Wilhelma IV), z polanką, na której własnoręcznie posadził on drzewko dębu w dniu 14 czerwca 1826 r.