[Gdańsk - Wieża Więzienna przed odbudową 1949] Fot. Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (Kazimierz Lelewicz artysta - fotografik, 1945)
Przedstawia fragment Wieży Więziennej w odbudowie po zniszczeniach wojennych. Widok od płd.- wsch. ok. 1949 r.