Wesele Wyspiańskiego w czterdziestą rocznicę śmierci poety. (Gdańsk : [s.n.], 1947)
Afisz inf. o odczycie prof. Tadeusza Makowieckiego w sali Czytelni Bractwa Literackiego w Gdańsku Wrzeszczu 4.11.1947 r.
Keywords: Makowiecki, Tadeusz -- (1900-1952).; Wyspiański, Stanisław -- (1869-1907) -- rocznice; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne