[Afisz teatralny. Incipit:] We wtorek, 21 marca 1950 r. i w dniach następnych ... Przyjaciele (Żyli tri druga) komedia liryczna w 3 aktach Andrzeja Uspieńskiego w przekładzie Marii Bechczyc-Rudnickiej. (Państwowy Teatr Wybrzeże, 1950)
Afisz teatralny spektaklu, który miał miejsce w Teatrze Dramatycznym w Gdyni. Reżyseria Jerzy Śliwa, kierownik literacki Maliwna Szczepkowska, dekoracje Roman Bubiec.