[Botik Piotra Wielkiego w Sankt Petersburgu]. - Bertuch, Friedrich Justin (1747-1822); Bertuch, Carl (1777-1815) (1813)
Przedstawia botik cara Piotra Iwystawiony na wystawę w kamiennym budynku, w Sankt Petersburgu. Miejsce otaczają widzowie, mężczyzni i kobiety, widoczna również jest bryczka konna.