[Botik Piotra Wielkiego w Sankt Petersburgu]. - Bertuch, Friedrich Justin (1747-1822).; Bertuch, Carl (1777-1815). ([Weimar], 1813)
Przedstawia botik cara Piotra Iwystawiony na wystawę w kamiennym budynku, w Sankt Petersburgu. Miejsce otaczają widzowie, mężczyzni i kobiety, widoczna również jest bryczka konna.
Data i miejsce wydania na podstawie odnośnika bibliograficznego. Rycina była umieszczona w wydawnictwie "Bilderbuch für Kinder: [...]" Carla Bertucha.
Tytuł na podstawie treści przedstawienia.
https://www.alamy.com 16.05.2025
Keywords: Piotr -- I Wielki -- (car Rosji ; -- 1672-1725).; Łodzie; Petersburg (Rosja); Grafika holenderska; Akwaforta barwna