Michael Christoph Hanov - Sysang, Johann Christoph (1703-1757). ([Drezno], 1730)
Przedstawia portret w popiersiu Michaela Christopha Hanowa (1695-1773), rektora Gimnazjum Akademickiego w Gdańsku.
U dołu w polu kompozycji tytuł, inskrypcja upamiętniająca.
U dołu pod kompozycją po prawej sygnatura autora: Sysang sc.
Miejsce i czas powstania według działalności autora.
Keywords: Portrety -- Niemcy -- 18 w