Prawo dziecka do ochrony przed przemocą, okrucieństwem, wyzyskiem i demoralizacją : rozwiązania polskie na tle standardów Konwencji o Prawach Dziecka - Banaszak, Bogusław (1955-2018).; Żukowski, Łukasz (1975- ). (2015)
Zakres i treść: konstytucyjne podstawy ochrony dzieci przed przemocą, okrucieństwem, wyzyskiem i demoralizacją, ochrona dzieci przed przemocą i okrucieństwem a problem karcenia wychowawczego, ochrona dzieci przed wszelkimi formami wyzysku seksualnego, ochrona dzieci przed demoralizacją, ochrona dzieci przed wyzyskiem ekonomicznym.
Tyt. nagł.