Moneta Kolekcjonerska: 500 złotych : XV Zimowe Igrzyska Olimpijskie 1988. (Mennica Państwowa, 1987)
Moneta. Awers: Orzeł bez korony. Wokół rantu monety napis: Polska Rzeczpospolita Ludowa, u dołu nominał monety Zł 500 Zł. Po obu stronach Orła rok emisji monety 19-87. Pod lewą łapą Orła znak mennicy: m/w. Rewers: Stylizowany wizerunek hokeisty. U góry półkolem napis: XV Zimowe Igrzyska Olimpijskie 1988.