Z cyklu Okupacja - Wdowa - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1962)
Przedstawia sylwetkę stojącej kobiety ujętej na wprost, do kolan z opuszczonymi rękoma i nisko pochyloną głową.
Pod kompoz. ołówkiem ręką aut. tyt., nr odbitki, sygn. i data: Z cyklu Okupacja - Wdowa 3/25 I. Kuran-Bogucka 1962. Miejsce wyd. wg działalności aut.