Społeczne konsekwencje transformacji ustrojowej / red. nauk. Mirosława Grabowska, Krzysztof Pankowski, Edmund Wnuk-Lipiński ; Instytut Studiów Politycznych Polskiej Akademii Nauk. (Instytut Studiów Politycznych Polskiej Akademii Nauk, 1994)
Materiały z konferencji naukowej, grudzień 1992.