Prawo dziecka do śmierci na tle korczakowskiej filozofii dzieciństwa / Astrid Męczkowska-Christiansen. - Męczkowska-Christiansen, Astrid
Zakres i treść: odczytywanie Korczaka, prawo do śmierci w korczakowskim katalogu praw dziecka, prawo dziecka do śmierci a czas zagłady.