Prawo dziecka do śmierci na tle korczakowskiej filozofii dzieciństwa - Męczkowska-Christiansen, Astrid (2013)
Zakres i treść: odczytywanie Korczaka, prawo do śmierci w korczakowskim katalogu praw dziecka, prawo dziecka do śmierci a czas zagłady.
Tyt. nagł.
Tekst równol. pol.-ang.