Słownik zapożyczeń niemieckich w polszczyźnie / [red. merytoryczny tomu Marek Łaziński ; wstęp Adam Krzemiński]. - Krzemiński, Adam (1945- ). (Słowa bez Granic, 2008)
Słownik przeznaczony dla germanistów, polonistów, tłumaczy, historyków.